Biografi

Jag vill sprida glädje, en positiv feeling och en massa härlig energi med min musik!

Artisten och dansaren Linnea Andersson från Blekinge

Linnea Andersson född 2004 från Bräkne-Hoby, Ronneby, är artisten och dansaren som älskat scenen sedan tidig ålder. Som rutinerad tävlinsdansare i disco kombineras vardagen av mycket träning och aktivitet tillsammans med Linneas satsning på musiken med ett självständigt driv att komma framåt och nå ut som independent artist!

Från TV-Talang till självständig artist

Följde du Talang i TV soffan under 2016 har du förmodligen sett Linnea där. Både i den svenska och norska versionen. Intresset för att uppträda live har alltid varit Linneas främsta fokus! Musik började Linnea släppa officiellt redan 2015 med duetten ”Vi kan göra det ihop” tillsammans med artistkollegan Teo ”Teeo” Rösarne.

Melodisk pigg popmusik med fylliga harmonic´s!

Med singlarna ”Dance Dance Dance” (2017) ”Summer” (2018) och ”Lights One Life” (2020) har Linneas musik i samarbete med låtskrivaren och producenten Ditte Lindbom utvecklats till ett melodiskt och svängigt popsound. Ett sound med fylliga harmonic´s och fokus på vokaler där arrangemangen av backing vocals omger Linneas moderna röst i centrum. Något som märks inte minst i kommande singel releasen ”Say U Love Me 2” (2021).

30 veckor på topplistan till vinst i Blekinges P4 Nästa!

Att lyssnare fattat tycke för Linneas musik märks på både Spotify men också i Sveriges Radio Blekinge där singeln ”Dance Dance Dance” (2107) redan från releasen tog täten i topplistan i hela 13 veckor! Radiostationen fick till slut lov att med ändra regelverket för listan! Ännu mer uppmärksamhet fick Linnea med singeln ”Lights On Life” som vann den lokala finalen av P4 Nästa i Blekinge.

Med fötterna på jorden, bullar i frysen och chill!

När dagarna inte fylls av sång, uppträdanden eller fysiska aktiviteter gillar Linnea, som har fötterna på jorden, att baka. Att ha ett lager bullar i frysen är A och O! Läsa böcker, chilla eller hänga med kompisarna liksom gå promenader med familjens hund är också några av Linneas fritidsfavoriter. Men mest av allt vill Linnea förstås vara på live scenen!