EPK | Senaste Releasen

Ladda ner presskit i pdf

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Release 8 April 2022

Artist Linnea Andersson Låtskrivare/Songwriter Ditte Lindbom Producent/Producer Ditte Lindbom Mastring/Mastering Fascination Street Studios Label Artistia Records Foto/Photo Sandra Engstedt Skivomslag/Cover Art Artistia

Garanterat gåshud. Linnea Andersson med 90 röster från den framtida generationen!

18-åriga Linnea Andersson från Blekinge singel-aktuell i den mäktiga och storslagna låten "Tillsammans" om klimat förändringen och vikten av att bevara vår jord!

I samarbete med elever i årskurs 3 till 5 från Utsäljeskolan och Konradsbergsskolan i Stockholm sjunger artisten Linnea Andersson, född 2004 från Bräkne-Hoby i Ronneby, om att ”vi tillsammans kan göra skillnad” i singeln ”Tillsammans” med release den 8 April 2022. 

Linnea berättar

Kommer jag kunna leva hela mitt liv på den här planeten?

När jag började högstadiet var klimatet en ständig fråga. Hur lång tid har vi kvar? Kommer jag kunna leva mitt liv på den här planeten? De här tankarna snurrade hela tiden runt, runt i mitt huvud. Klimatångest.

Jag pratade med många av mina vänner om det här och de kände samma sak. Och vi tyckte det kändes som att ingen annan fattade problemet! Vuxna som hade makt valde att blunda för det här, som att det var nästa generations problem? Jag kände mig hjälplös, som om ingen förstod allvaret. Det gav mig en riktig klump i magen!

Allt ligger inte i de högt uppsattas händer. Det ligger i dina och mina också!

Det finns många saker som man kan göra för att förändra. De minsta förändringarna kan göra den största skillnaden. Vi lever idag som om tiden och resurserna vore eviga! Vi handlar för mycket, slänger för mycket och kör för mycket. Vi måste bli bättre på att leva på ett mer hållbart sätt!

En kan inte göra allt. Men tillsammans kan vi göra skillnad!

”Tillsammans” är en låt om att en inte kan göra allt, men alla kan göra lite! Att det finns hopp om framtiden och vår jord om vi alla hjälps åt. För visst vill du att dina barn och den kommande och framtida generation ska få leva ett lika fint liv som du?

Se filmen om"Tillsammans"

Häng med Linnea "behind the scenes" i projektet "Tillsammans"!

I den här blandningen mellan dokumentär och ”behind the scenes” film får du se hur det gick till när 90 elever mellan 9-11 år medverkade i projektet ”Tillsammans”!

TV-Talangen som vann P4 Nästa och måste ha ett gäng bullar i frysen!

När scenvana Linnea kammade hem vinsten i P4 Nästa 2020 hade hon redan hunnit delta i TV-programmet Talang.

Med pandemi-låten ”Lights On Life” blev det vinst för Linnea i lokalfinalen av P4 Nästa under 2020. En radiokanal där Linneas musik spelats flitigt sedan singeln ”Dance Dance Dance” (2017) låg 1:a på topplistan i hela 13 veckor! Efter att redan som 3-åring vetat vad hon ville kombinerar Linnea idag sitt indoendent artisteri med ett aktivt dansande där Linnea sedan många år är en rutinerad tävlingsdansare i disco. På fritiden gillar Linnea att baka, och att ha ett lager bullar i frysen är A och O!

Om releasen i media

Populära musikbloggen Popmusik intervjuar Linnea Andersson och releasen av singeln ”Tillsammans” den 8 April 2022. 

Kontakt

info@linneaandersson.com

Press

Ladda ned pressbilder

Fotograf Sandra Engstedt 

EPK

Tidigare Releaser

Say U Love Me 2

Release 28 November 2021